- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 50 |
Hořčice dijonská | 5 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 80 |
Losos průměr (syrový) | 280 |
Flora Gold | 15 |
Česnek | 3 |
Rajčata cherry | 100 |
Fazolové lusky mražené | 100 |
Brambory rané | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, svazek čerstvé bazalky
Energetická hodnota celkem: 4218 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2109 kJ
Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Očistíme brambory a v jemně osolené vodě je povaříme 10-12 minut, aby změkly. Na poslední dvě minuty přidáme do hrnce k bramborám také zelené fazolky a celé větvičky bazalky. Vše přemístíme do pekáčku, rovnoměrně rozmístíme a přidáme cherry rajčata a 3 lžičky Flora Gold. Omyjeme citrón, celý rozkrájíme na měsíčky, lehce zakapeme lososa a rozložíme všechny kousky mezi zeleninu. Lososa poté položíme na zeleninovou směs kůží navrch a pečeme v troubě, dokud není losos hotový. Podáváme s dipem smíchaným z řeckého jogurtu, dijonské hořčice, šťávy z poloviny citrónu, česneku a nasekané bazalky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.